4 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Sandžak

Bajramska poruka muftije Halitovića: Bajram radošću ispunjava srca i domove vjernika

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović kazao je u tradicionalnoj poruci koju je uputio povodom nastupanja Ramazanskog bajrama kako su bajramski dani ispunjeni posebnom radošću jer vjernička srca osjete radost zbog spuštanja Božije milosti.

Muftija Halitović je vjernike podsjetio da su milost koja je spuštena mogli osjetiti i u drugoj polovini mubarek mjeseca ramazana, kada su za vjernike ponovo otvorena vrata džamija koje su bile zatvorene zbog pandemije koronavirusa.

“Allaha dž. š. molim da primi i ukabuli ibadete svih vjernika i vjernica koji su iskreno u ime Njegovo ibadetili, postili, klanjali, udijeljivali te učili Kur’an. Molim Boga da svima primi dobra djela, da nam popravi hal i naše stanje, a da nas sve počasti oprostom i velikom nagradom kako se to spominje u hadisima Poslanika a. s.”, rekao je muftija sandžački Senad ef. Halitović.

Sandžački muftija Senad ef. Halitović porukom koju je uputio povodom Ramazanskog bajrama vjernike poziva da se u radosti povodom Bajrama posebno dovom sjete svih onih vjernika koji širom svijeta ovaj blagdan dočekuju u drugačijim i teškim okolnostima.

“Bajram radošću i srećom ispunjava vjernička srca i domove. Vjernici će ovaj blagdan provesti onako kako to Poslanik, a. s., spominje, u čašćavanju među vjernicima, radosti i zijaretu. S duge strane, pored radosti, Bajram je prilika da se i dalje sjećamo najslabijih i onih članova naše zajednice koji su u potrebi, baš kao što smo to činili i u mubarek ramazanu. Moramo se u našoj radosti dovom sjetiti svih onih kojima je potrebno naše sjećanje i dova. Iskreno se nadam i molim Allaha, dž. š., da ćemo naredne blagdane koji dolaze dočekivati u ljepšem svijetlu i stanju. Mnogi muslimani širom svijeta su iskušani ratovima, nepogodama, različitim nedaćama i glađu. Ako drugačije ne možemo da im pomognemo, uputimo dovu za našu braću i sestre širom svijeta da svi zajedno, ujedinjenih srca blagdane dočekujemo u ljepšem halu”, poručio je sandžački muftija Senad ef. Halitović u svojoj bajramskoj poruci.

Izvor: AA, mesihatsandzaka.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: