Aktuelno Društvo Novi Pazar

Biševac stao u odbranu svojih saradnika

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je saopštio kako je uvjeren da privedeni radnici i funkcioneri Gradske uprave nisu zloupotrebili svoj položaj da bi dobili ličnu i materijalnu korist.

“Ne sumnjajući u njihovo poštenje, želim da stanem u odbranu svojih saradnika.Način na koji su naše kolege privedene smatramo apsolutno neprihvatljivim. Riječ je o ljudima i porodicama visokih moralnih standarda i ljudskih kvaliteta”, naveo je Biševac i pismenoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je istakao da podržava obračun sa korupcijom i kriminalom, kao da svako ko je na bilo koji način izvršio zloupotrebu položaja za to treba da snosi odgovornost, ali privođenje časnih i poštenih ljudi koji su čestito obavljali svoj posao u interesu opšteg dobra nije način da se to ostvari.

“Vjerujem da će istražni organi i sud svoj posao obaviti isključivo po slovu zakona i da će se nevinost mojih saradnika dokazati. Grad Novi Pazar je predao kompletnu traženu dokumentaciju i nemamo čega da se plašimo niti stidimo. Tu smo da odgovorimo na sva pitanja i dostavimo dodatnu dokumentaciju ukoliko je potrebno. Naš rad je dostupan javnosti i svakom građaninu i zbog toga smo prethodnih nekoliko godina najtransparentniji grad u Srbiji”, poručio je Biševac dodavši da je uvjeren da će se ukloniti svaka senka sumnje u to da su oni svoj posao obavljali pošteno, u skladu sa zakonom i u interesu građana Novog Pazara.

MUP Srbije je juče saopštio da je u policijskoj akciji u Novom Pazaru uhapšen pomoćnik gradonačelnika grada Novog Pazara E.Š. (1981), odgovorno lice javnog preduzeća „Zavod za urbanizam“ S. Lj. (1976), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ E. O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (1978), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednom osobom podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Pripadnici Posebnog odjelјenja za suzbijanje korupcije MUP-a Srbije su u toj akciji uhapsili 28 osoba osumnjičenih da su počinili više krivičnih djela kojima su oštetili budžet Republike Srbije za više miliona dinara.

Akcija je sprovedena na teritoriji opština Prijepolјe i Arilјe, kao i grada Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolјe, Arilјe i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: