24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Čelnici Tutina čestitali Bajram

Povodom jednog od najvećih praznika muslimana – Ramazanskog bajrama, čestitke   vjernicima su uputili i rukovodici opštine Tutin.

Muslimanima u Sandžaku i dijaspori je u ime opštine Tutin i svih građana Tutina najsrdačnije čestitke uputio predsjednik Salih Hot.

Salih Hot, predsjednik opštine Tutin

“Želim da ovaj blagdan provedemo u miru, slobodi, vjerskoj i porodičnoj atmosferi.
Neka Ramazanski Bajram, kao i svi do sada i oni koji će doći, donese sreću, blagostanje i mir među ljudima, da jedni drugima darujemo više svog vremena i pažnje njegujući vrijednosti naše vjere i tradicije.Molim Allaha da ukabuli post, ibadete i sva dobra djela”, napisao je, izmedju ostalog, Hot.

Načelnik opštinske uprave Adnan Šehović je poželio svim muslimanima da im uzvišeni Allah ispuni srca i duše mirom, srećom, ljubavlju i zadovoljstvom, a kuće vjernika ispuni svojim rahmetom i bereketom.

Adnan Šehović, načelnik Opštinske uprave

“Da se u dobru ne osilimo, a u zlu ne pokleknemo! Svim Muslimanima svijeta, a posebno Muslimanima Sandžaka i našoj dijaspori, Bajram Šerif Mubarek Olsun”, poručio je Šehović.

Predsjednica Skupštine opštine Tutin Fazila Ferizović Berović je uputila čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Fazila Ferizović, predsjednica Skupštine opštine Tutin

“Ovi dani nam služe da skrenu pažnju na univerzalne vrijednosti, podsjete i nadahnu da samo zajednički i pomireni možemo do velikih stvari. Suživot, humanost i pravda o kojima Ramazanski bajram uči neka nas i ovog puta usmjere na naše bližnje”, poželela je predsjednica Skupštine opštine Tutin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: