16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus

Uz ilahiju “Allahume salli alla Muhammed” Generalštab združenih snaga Ukrajine (ZSU) čestitao Ramazanski bajram

Uz obraćanje “Dragi muslimani Ukrajine, vojnici i civili, kao i naši partneri iz drugih zemalja”, Generalštab združenih snaga Ukrajine (ZSU) čestitao je Ramazanski bajram i srdačno se zahvaljuje muslimanima na zajedničkim akcijama obnove teritorijalne cjelovitosti Ukrajine.

Čestitka objavljena na internet paltforma je objavljena uz izvdebu ilahije Allahume salli alla Muhammed Akademskog ansambla pjesme i igre Generalštaba ukrajinske armije

“Sretan Ramazanski bajram i čistog srca želimo da Allah usliši vaše molitve za jedinstvo Ukrajine i oslobođenje Krima, povratak svih izbjeglica u svoje domove, ujedinjenje porodica rastrgane ruskom agresijom, Neka vam stol nikad ne bude prazan, a oko stola sjednu vaša djeca i unuci, vaši roditelji i stariji. Da u domovima vlada atmosfera sreće i radosti, da s radošću primite goste, a u dušama vlada mir i utjeha. Sreća vašim domovima, mir vašim dušama, toplina vašim srcima! Neka su svi tvoji najmiliji zdravi,sretno odrastaju tvoja djeca i uspješni budu vaši zivotni putevi! Neka Allah sačuva vas i vaše porodice od zla, neka dobrota vaših srca grije voljene i vjerne prijatelje; neka vaši domovi uvijek imaju praznik ljubavi, poštovanja, sreće i dobre radosti”, navodi se u čestitki Generalštaba združenih snaga Ukrajine.

Posebna se podsjeća na musliane okupiranog Krima.

“Neka sve rijeke Krima odnesu vaše tjeskobe, suze i razočarenja svojim olujnim tokom. Neka nježno sunce Ukrajine grije ne samo tvoje bolesno dugo tijelo, već i tvoju dušu, iscrpljenu čežnju za izgubljenim domom. Neka Ramazan donese onoliko radosti u vaš život koliko je pijeska na obalama nježnog Crnog mora koje nježno zapljuskuje naš blaženi Krim! Želimo vam čistu savjest, čiste misli, čiste nade”, stoji u toj objavi.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: