19 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Regija

Crnogorska policija malretirala stranog državljanina, univerzitetskog profesora i bivšeg savjetnika premijera Albanije (VIDEO)

Na Facebook stranici “Podgorički vremeplov” objavljen je video snimak na kojem navodno crnogorski policajci maltretiraju stranog državljanina. Albanska alternativa saopštila je da je u pitanju albanski državljanin prof. dr Petraq Miloa, univerzitetski profesor i bivši savjetnik za javne finansije i monetarnu politiku premijera Albanije, objavio je CDM portal.

Uprava policije Crne Gore oglasila se povodom video zapisa koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem je zabilježeno maltretiranje albanskog državljanina od strane pripadnika crnogorske policije. Iz policije ukazuju da je riječ o događaju od 15. januara koji se desio na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, kao i da je  objavljen stari snimak istog događaja koji je snimljen iz drugog ugla.

Policija o maltretiranju stranca: Snimak od 15. januara, u toku postupak utvđivanja odgovornosti službenika policije

Demokratska unija Albanaca (DUA)  16. januara je saopštila da je pripadnik crnogorskog MUP-a “maltretirao državljanina Albanije”.

DUA: Sankcionisati policajca koji je maltretirao državljanina Albanije

Na videu se, u jednom trenutku vidi i čuje kako muška osoba iz vozila kaže službenicima policije da “nije uradila ništa”.

Potom se čuje “kol’ko možeš da pričaš” a policijski službenik grubo hvata za lice stranca u automobilu.

Na snimku se zatim čuje “ostavi telefon”, dok policijajac nasilno pokušava da izvuče stranog državljanina iz automobila.

Veliki broj korisnika na društvenim mrežama osudilo je ovakav postupak policije.

Albanski mediji su objavili i video na koje se vidi kako crnogorski policajac izvodi državljane Albanije iz vozila tiranske registracije, odvodi i, uz prisustvo više lica, pretresa ih naslonjene uz parkirano vozilo u blizini.

Izvor: CDM

Povezane vijesti

%d bloggers like this: