19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak Srbija

Curić: Jedino kandidati sa naše liste mogu bez ucjena zastupati interese Bošnjaka

Izgradili smo Vijeće koje se bavi nacionalnom, a ne partijskom politikom i Vijeće u kome su dobrodošli svi Bošnjaci koji na bilo koji način doprinose boljem životu Bošnjaka”, kazala je danas predsjednica BNV-a i prva na listi “Bošnjačko jedinstvo“ za nastupajuće izbore, Jasmina Curić.

Ona je na konferenciji za štampu ukazala na značaj BNV-a, kao najvišeg političkog i predstavničkog tijela bošnjačkog naroda u Srbiji, te poručila da će Vijeće nastaviti da zastupa i brani interese bošnjačkog naroda u Srbiji, ali i prava i interese svakog Bošnjaka pojedinačno.

“Jedino kandidati sa liste „Bošnjačko jedinstvo“ mogu samostalno i bez partijskih i koalicionih pritisaka i ucjena da zastupaju interese Bošnjaka”, naglasila je, izmedju ostalog, Curić.

Njena poruka svim građanima Sandžaka jeste da na ovim izborima ne dozvolimo da Vijećem upravlja neko ko će djelatnost Vijeća i aktivnosti svesti na niži nivo od onog koji nam, kako je navela, zakoni i Ustav omogućavaju i na taj način obezvrijediti značaj Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

“Naš cilj je da izgradimo Sandžak u kome će Bošnjaci biti ravnopravni u svim oblastima života, Sandžak u kome će Bošnjaci, policiju i vojsku doživljavati kao svoju i u kome će svi građani živjeti bolje”, poručila je ona.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: