27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Debakl košarkaša Novog Pazara

Jedan od najubjedljivijih poraza u historiji doživjeli su košarkaši Novog Pazara danas na gostovanju u Zemunu, gdje ih je porazila domaća Mladost sa 130:94 (32:29, 37:24, 40:17,  21:14).

Ni najstariji ljubitelji košarke ne pamte ubjedljiviji poraz i čak 130 koševa u obruču OKK Novog Pazara nego što je to danas bio slučaj u Zemunu, gdje je momcima iz prijestolnice Sandžaka očitana lekcija i održan pravi čas igre pod obručima.

Igra Novog Pazara je bila na poražavajućem nivou, sa dvocifrenim brojem tehničkih grešaka po jednom poluvremenu, velikim brojem promašaja i nerezonskih šuteva, te potpunim odsustvom u organizaciji igre.

Pogadjali su domaći sa svih pozicija i bez značajnog otpora protivnika, a najviše su se u njihovim redovima istakli Bojić sa 26 poena, Klavžar sa 24, te Belić i Gavrilović sa 20, odnosno 14 ubačenih koševa u obruč Novog Pazara.

Radomirović je u redovima plavih postigao 22 poena, a njega su pratili Manjgafić sa 17, Islamović sa 14, Novković sa 13, kao i Mikavica sa 8 i Majstorović sa 6 poena.

Nakon 14. odigranih kola Novi Pazar zauzima devetu poziciju na tabeli, a u slijedećem kolu će pokušati da na domaćem terenu protiv trećeplasirane Sloge iz Kraljeva popravi utisak sa današnje utakmice.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: