25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Đerlek: Nemam informacije da ću biti ministar u Vladi Srbije

Ministarstvo u novoj Vladi Srbije koju će predovoditi Ana Brnabić, dobiće i Stranka pravde i pomirenja, saznaje SNews iz izvora ove partije.

Nakon što je jučer objavljeno da će Sandžačka demokratska partija (SDP), odnosno Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića kadrirati Huseina Memića na čelo novoformiranog Ministarstva turizma i omladine, SNews je došao do saznanja da je će i potpredsjednik SPP-a Edin Đerlek biti ministar u novoj Vladi Srbije.

“Za sada nije poznato čime će se baviti ministarstvo koje će on predvoditi, ali će se u narednih nekoliko dana utanačiti svi detalji. Najvjerovatnije će biti formirano novo ministarstvo bez portfelja i biće im dodjeljena određena zaduženja”, navodi izvor iz ove stranke.

Ovu informaciju na upit naše redakcije nije potvrdio niti negirao ni Edin Đerlek koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju portparola, odnosno generalnog sekretara SPP-a.

“Još uvijek nemam nikakvu informaciju takve vrste”, naveo je Đerlek u poruci.

Kako nam je predočeno, ova informacija se drži u strogoj tajnosti zbog eventualnog nezadovoljstva rukovodstva i članstva partije koje nije naklonjeno Đerleku, ali i zbog reakcije rukovodstva Islamske zajednice u Srbiji, jer nisu, dodaje, uopšte bili uključeni u pregovore oko ulaska u Vladu.

Pored toga, naš izvor iz ove stranke navodi da će pored Đerleka biti imenovana i dva državna sekretara u nekim od ministarstava, te da je boravak u Nemanjinoj ulici već zagarantovan Edinu Numanoviću, generalnom sekretaru SPP-a.

Podsjetimo, ova partija je već dobila i mjesto potpredsjednika Skupštine Srbije, koju obnaša Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: