26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

FK Novi Pazar pobjedio Zlatibor u gostima

Fudbaleri Novog Pazara ostvarili su jednu od najvažnijih pobjeda u ovoj sezoni savladavši na gostovanju ekipu Zlatibora iz Čajetine sa 1:0, u 33. kolu Linglong super lige Srbije.

Meč koji je bio od presudnog značaja u borbi za opstanak pripao je izabranicima trenera Berbera. Plavi su ovu utakmicu odigrali u velikom stilu i to sa igračem manje punih 70 minuta utakmice.

U prvom poluvremenu pored par prilika i većeg posjeda lopte vrijedan pomena jeste direktan crveni karton u 21. minutu koji je zaradio igrač plavih Marinković.

Medjutim, to nije omelo ekipu iz Sandžaka da nastavi sa napadima prema golu Zlatibora, pa je kao kruna takve igre došao i sjajan gol u drugom poluvremenu.

Naime, nakon jednog prekršaja na nekih 25 metara od gola domaćih, Nikola Vlajković je preuzeo odgovornost i rezantnim šutem po sredini gola smjestio loptu u mreži nespretno postavljenog golmana čajetinaca.

Nikola Vlajković, strelac gola za NoviPazar

Poslije ovog gola plavi su mudro čuvali stečenu prednost i do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, te se Novi Pazar prvi put u ovoj takmičarskoj godini vraća sa gostovanja sa 3 osvojena boda.

Nakon utakmice trener novopazaraca nije krio zadovoljstvo što je na čelu sa njim ostvarena ovako važna pobjeda na gostovanju.

“Vjerovao sam da možemo da se vratimo kući sa 3 boda i momci su ispoštovali svaki segment dogovora. Uvjeren sam da ćemo u narednim kolima ostvariti dovoljan broj bodova za opstanak”, kazao je nakon meča strateg plavih Davor Berber i dodao da Novom Pazaru u prilog ide i povoljan raspored u nastupajućem periodu.

Ovom pobjedom Novi Pazar je osvojio 39. bod i trenutno zauzima 12. poziciju u superligaškom karavanu.

Foto:PrtSc/Arena sport

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: