20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

FK Novi Pazar treći u Evropi po broju promijenjenih igrača

Teško da se i navijači Novog Pazara sećaju svih igrača koji su istrčali na teren u njihovoj opremi za godinu dana.

Međunarodni institut za fudbalsku statistiku (CIES) iz Švajcarske objavio je novo istraživanje u kome je Novi Pazar zauzeo visoko treće mjesto u Evropi, ali to nije podatak za pohvalu.

Naime, oni su analizirali broj fudbalera koje su koristili svi klubovi iz prvog ranga takmičenja širom svijeta, pa su tako došli do podatka da je od novembra 2020. do danas Novi Pazar promijenio čak 57 igrača! Podatak za nevericu, pošto su im još samo petorica falila za svetski rekord.

Strategija pokazuje nestabilnost u Novom Pazaru, koji je uporedo sa igračima menjao i “trenere kao čarape”, a donekle je to i razlog što su u ovom trenutku poslednjeplasirani u Superligi.

Rekord je u vlasništvu četiri kluba – Aurore (Bolivija), Žuventuda (Brazil), Kolo Kola (Čile) i Rojala (Južna Afrika) koji su koristili po čak 61 fudbalera, s tim da su Bolivijci to uradili na najmanje mečeva (svega 39). Postavlja se pitanje kako su to uopšte uspeli da urade i da li se navijači sjećaju svih koji su istrčali na teren.
Što se tiče Evrope, tu je rekorder Torpedo iz Gruzije sa 60 fudbalera, jednog manje je koristio kazahstanski Šahtjor, dok je trećeplasirani Novi Pazar sa 57 igrača na 39 utakmica.

Od klubova u Srbiji najbliža im je Kolubara (49), dok su Zvezda (37) i Partizan (36) daleko iza.

Fzvor/foto:CIES, mondo, FK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: