3 Decembra, 2023
Aktuelno Globus Politika Sport

Fudbal usred rata: Danas počinje fudbalski šampionat u Ukrajini

Utakmicom između Šahtjora iz Donjecka i Metalista iz Harkova, danas u podne počinje fudbalski šampionat Ukrajine u jeku rata sa Rusijom.

Lopta će se zakotrljati u Kijevu posle 254 dana od prethodne fudbalske utakmice u Ukrajini i prvi put od početka ruske vojne invazije 24. februara, a uslovi za igru biće daleko od idealnih.

Igraće se u prijestolnici Kijevu i gradovima zapadno od granice sa Rusijom, a interesantno je da šampionat počinje radnim danom kako ga ne bi zasijenile utakmice elitnih evropskih liga.

Tako će oči dobrog dela planete danas biti uperene ka Kijevu, gde obično svoje mečeve igra Dinamo, koji će večeras gostovati Benfiki u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Svaki od stadiona na kojima će se igrati utakmice mora da ima sklonište od potencijalnih vazdušnih napada udaljeno maksimalno 500 metara.

Trener Šahtjora Hrvat Igor Jovićević izjavio je da je cilj da se narodu Ukrajine skrene pažnja sa teške situacije u kojoj se zemlja nalazi, što je bila ideja i Fudbalskog saveza Ukrajine, prenosi Tanjug.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: