26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Fudbaleri Novog Pazara nastavljaju pripreme u Antaliji

Fudbaleri Novog Pazara putuju danas u Tursku na drugi dio priprema gdje će 25 igrača pod dirigentskog palicom šefa struke Radojičića nastaviti uigravanje u predstojećoj borbi za opstanak u Super ligi Srbije.


U sklopu priprema u Antaliji planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica sa ekipama koje, također, budu obavljale pripremama na mediteranskoj obali.

Plavi su prvi dio priprema obavili u Novom Pazaru, a trener Radojičić je pored kostura ekipe iz prvog dijela sezone mogao da računa još na četvoricu igrača koji su pojačali redove sandžačkog superligaša.

U klub su došli odbrambeni dvojac Jasmin Trtovac i Slobodan Rubežić, te igrači sredine terena Milan Jokić i Filip Jović. Saradnja je raskinuta sa sedmoricom igrača koji su u zimskoj pauzi napustili klub, Andrijanić, Bubanja, Kojičić, Mladenović, Džamaltudinov, Handžić i Islamović.

Pored toga, iz uprave najavljuju da su u pregovorima sa još nekoliko kvalitetnih igrača i jednim golmanom koji će se najverovatnije prudružiti ekipi na priprema u Turskoj.

Novi Pazar će prvu utakmicu u proljećnjem dijelu sezone 2021/22 u Super ligi Srbije odigrati 12. februara na gostujućem terenu protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: