Aktuelno Društvo Novi Pazar

Grad Novi Pazar po treći put najavio postavljanje kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja

Predstavnici Policijske uprave Novi Pazar sa projektantima će raditi na postavljanju kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja na pristupnim saobraćajnicama prema Novom Pazaru, saopšteno je nakom današnje sjednice Savjeta za bezbjednost saobraćaja u ovom gradu.

Sjednica Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada Novog Pazara, foto: Grad Novi Pzara, fb

Kako je navedeno u prvoj fazi, biće postavljene po dvije kamere na potesu od Selakovca prema Dohoviću i od Mura prema Bajevici.

“Sistemom realizacije projekata „dva po dva“ cilj su nam bolji protok saobraćaja i bezbednost pešaka, naročirto đaka u naseljima u zoni škola”, rekao je predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja i član Vijeća Grada Novog Pazara Vahidin Melajac.

Savjet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara usvojio je odluke o rješavanju problema u ulici Mehmeda Alibašića, kao i na raskrsnici ulica Rifata Burdževića i Sjenička, na Paricama.

„Na osnovu svih saobraćajnih istraživanja zaključak je da postoji potreba za kanalisanjem raskrsnice između Rifata Burdževića i Sjeničke ulice, odnosno da se učesnici u saobraćaju usmjere na pravilno kretanje. Predviđeno je, u okviru ovog projekta i regulisanje pješačkih tokova kao i postavljanje zaštitnih ograda. Ideja je da se saobraćaj na toj raskrsnici umiri i stvore uslovi za bezbjednije kretanje kroz samu raskrsnicu“, rekao je Dženan Ličina, član Savjeta za bezbednost saobraćaja.

Kako je navedeno u ulicie Mehmeda Alibašića, gdje se vozila parkiraju na trotoaru, ideja je da to bude jednosmjerni blok kreatnja vozila, da se trotoari oslobode i da naprave zaštitne ograde kako bi isključili mogućnost parkiranja vozila na trotoarima.

Grad Novi Pazar je prošle 2023. kao i 2021. godine na dijelu puteva od Novog Pazara do Ribarića, i Novog Pazara i Sjenice najavljivao postavljaje kamera koje će registrovati saobraćajne prekršaje i bilježiti brzinu kretanja vozila.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: