19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Hadžibulić: SDA Sandžaka nastavlja da poziva sve građane i političke faktore na saradnju

Kandidat za narodnog poslanika liste “SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugjanin” i članica izborng štaba te liste, Indira Hadžibulić, potvrdila je da predstavnici ogranka te stranke nisu prisustvovali na mitingu Srpske napredne stranke (SNS), koji je u nedjelju, uz koordinaciju Sandžačke demokratske partije (SDP), održan u novopazarskoj hali “Pendik.

Ona je, na upit zašto se to desilo, rekla da je to još jedan pokazatelj da “Vučićevi koaliciioni partneri u Sandžaku odbijaju saradnju koju im nude i na drzak način pokušavaju da pojačaju podjele među Bošnjacima”.

“Mi ćemo nastaviti da stvaramo pozitivnu političku klimu i pozivati sve građane i sve političke faktore na saradnju”, rekla je profesorica Hadžibulić.

Komentarišući poruke Aleksandra Vučića na tom mitingu da “voli Bošnjake” ona je kazala da “on možda voli Bošnjake koji nisu među živima, s obzirom šta nam je nedavno poručila policija u Priboju.

“Svaki glas Bošnjaka za Vučića i njegove koalicione partnere direktno ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine kao države. Svi oni koji glasaju za Vučića i njegove koalicione partnere biće odgovorni za sve nesreće koje bi se mogle desiti u Bosni i biće njihovi direktni saučesnici”, ocjenila je ona.

Hadžibulić je odbacila navode da je SDA Sandžaka dio aktuelne vlasti SNS-a i a daje podršku Aleksandru Vučiću kao ostale dvije bošnjačke stranke, podsjetivši da je bila jedina opoziciona partija u Skupštini Srbije.

– Za ekonomski i socijalni razvoj Sandžaka

Ona je govoreći na temu preizbornog programa liste “SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin”, koji se odnosi na privredu,  predočila da on podrzaumjeva ravnomjerni regionalni i ubrzan ekonomski i socijalni razvoj Sandžaka, podrška razvoju tržišne ekonomije i konkuretntne privrede, ostvaivanje fonda za razvoj nedovoljno razvijenih područja, osnivanje slobodne carinske zone u opštinama Sanžaka.

Takođe privredni program, kako je dodala, podrzaumjeva potvrđivanje podsticaja za investiranje i poslovanje u nerazvijenim i ruralnim područjima, oslobađanje plaćanja PDV-a investitorima i privrednim subjektima na potrošnju energenata u ruralni m područjima iznad 500 metara nadmorske visine, kao i opremanje stočarskih naselja na Pešteru u uslovima za uzgoj stoke, proizvodnju, čuvanje i transport mlijeka i mljiječnih proizvoda, mesa i mesnih proizvoda, a izgradnjom pristupnih puteva elektri nergestskih i vodoprivrednih objekata.

Lista SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin na predstojećim parlamenternim izborima učestvuje pod rednim brojem 13, u političkom pluaralizmu učestvuje od njegovog uvođenja 1990. godine.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: