25 Aprila, 2024
Lice dana

Ilda Koca Baltić

Ilda Koca Baltić rođena je 1990. godine u Novom Pazaru. Sa 22 godine diplomirala je na studijama arhitekture na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP). Dvije godne kasnije završava master studije arhitekture, a potom i master studije energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Kao gostujući student na prestižnom univerzitetu „TU Bergakademie Freiberg – Die Ressourcenuniversität“ sticala je znanja i vještine iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Kao student master i doktorskih studija sa prosečnom ocjenom 10,00, dobitnik je Dositejeve stipendije za najbolje studente Republike Srbije i diplome za Mlade talente Srbije.

Kandidat je za doktora nauka na Građevinsko-Arhitektonskom fakultetu u Nišu.

Svojim istraživanjem o energetskoj efikasnosti prihvaćena je da drugi doktorat brani na Worcester Univerzitetu u Engleskoj.

Njeni radovi u oblasti arhitekture i fotografije izlagani su na desetinama izložbi širom zemlje i inostranstva, a naučni radovi iz oblasti održive arhitekture objavljivani su u naučnim časopisima nacionalnog i međunarodnog karaktera.


Bavi se ženskim aktivizmom, govorništvom i pisanjem, a koautor je više knjiga i autor knjige “U tuđem vrtu”.

Ilda Koca Baltić već šest godina živi i radi kao arhitekta u Republici Nemačkoj, udata je i majka dvoje dejce.

Izvor i foto: Ženski akademski centar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: