24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Imamović zatražio odgovornost za stanje u novopazarskoj bolnici

Izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti je bila tema današnje rasprave narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

Kako su danas najavili, poslanici jedine opozicione grupe “Albanska dolina – SDA Sandžaka” neće glasati za predložene izmene ovog Zakona.

Enis Imamović, poslanik SDA Sandžaka, kritički se osvrnuo na ovaj zakon, a posebno na rukovođenje zdravstvenim sistemom u Novom Pazaru.

On je napomenuo da je kolaps koji je u određenoj meri doprineo velikom broju preminulih od Covida 19 u novopazarskom zdravstvu u junu i julu direktan rezultat nestručnog vodjenja bolnice u Novom Pazaru.

“Hoće li ovaj Zakon da sprovode ljudi koji su cijepali umrlice u Novom Pazaru, koji su prikrivali broj zaraženih ili oni koji su otpuštali ljude sa bolničkih hodnika noć pred dolazak Premijerke i ministra zdravlja”, zapitao je i ujedno podsjetio javnost Imamović.

Poslanik SDA Sandžaka je najprije zahtjevao isitivanje odgovornost za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, pa tek onda donošenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

“Ako u sistemu još uvijek imate ljude čije su greške dovele do ugrožavanja života i zdravlja ljudi, onda taj sistem nije sposoban da sprovodi Zakon, u tom slučaju zakon je samo mrtvo slovo na papiru”, naveo je on.

Imamović je naglasio da se prvo moraju pravedno i pošteno kazniti krivci, ali i nagraditi one koji su dobro, hrabro i predano radili.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: