25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

Nipovka Anida Skenderagić postala glasnogovornica SPP-a

Članovi Predsjedništva Stranke pravde i pomirenja (SPP) su na, ranije danas, održanoj konstituirajućoj sjednici Predsjedništva stranke usvojili odluku o profesionalnom angažmanu Anide Skenderagić na poziciju glasnogovornice SPP-a.

Na sjednici je, kako je saopšteno iz SPP-a, Usame Zukorlić izvijestio Predsjedništvo o pregovorima o učešću u Skupštini i Vladi Republike Srbije, te je Predsjedništvo jednoglasno podržalo predsjednika stranke u nastavku pregovora o učešću u predstojećoj Vladi Republike Srbije.

Predsjedništvo SPP-a je formiralo Centralni izborni štab za predstojeće izbore za nacionalne savjete nacionalnih zajednica i iskazalo namjeru da podrži liste za bošnjačke, romske, aškalijske i izborne liste drugih nacionalnih zajednica.

“Na ovoj sjednici usvojen je plan aktivnosti za naredni period i pravac političkog djelovanja Stranke pravde i pomirenja”, objavljeno je na sajtu SPP-a..

Na ovoj sjednici podijeljene su nadležnosti potpredsjednicima, a kao gosti prisustvovali su članovi Predsjedništva SPP-a u Crnoj Gori na čelu sa Seidom Hadžićem.

-Ko je Anida Skenderagić

O novom portparolu SPP-a Anidi Skenderagić se među medijskim poslenicima i javnosti u Novom Pazaru i Sandžaku vrlo malo zna. Ona je do sada obavljala funkciju vijećnica stranke Elmedna Konakovića, Naroda i Pravde (NIP) u OV Ilidža (Sarajevo), te poslove PR u NIP-u i novinarke u sarajevskim medijima bliskim toj političkoj partiji.

Na društvenim mrežama prošle sedmice su se pojavili navodi da je “Aljoša Čampara (biviši federalni ministar policije i nipovac) Usami Zukorliću podvalio mladu nipovku Anidu Skenderagić sa svog Pressa kako bi Usami bila PR stranke”.

Usama je, piše, između ostalog, u nekim postovima na društvenim mrežanja, njoj obezbijedio stan, posao…

SPP do sada nije objavio biografiju svog novog portparola.

Foto: NIP, SPP, arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: