26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Novi Pazar Zdravlje

Inspekcija na terenu: Nema maski i dezinfekcionih sredstava, zalihe brašna i ulja na izmaku

Ograničenje cijena za 36 osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava u Novom Pazaru uglavnom se poštuje, rečeno je za SNews iz Tržišne inspekcije.

U novopazarskim prodajnim objektima na izmaku su zalihe ulja i brašna. U apotekama u ovom gradu, uglavnom, nema hirurških maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.

Kako saznajemo, inspektori su na terenu od četvrtka i za sada je zabilježeno da je, po anonimnoj prijavi u jednoj apoteci, bez izdavanja računa prodavano dezinfekciono sredstavo po cijeni od 450 dinara, umjesto dosadašnje cijene od 340 dinara za taj artikal.

Prema podacima sa terena u privatnim i apotekama Doma zdravlja u Novom Pazaru nema maski i ostalih sredstava za dezinfekciju. U ulici 28. novembar (pješačkoj zovi) su rekli da je jutros bilo alkohola ali ga u popdnevnim satima nije bilo.

Tržišni inspektori obilaze trgovinske objekte i za sada, kada su u pitanju cijene ulja, sitnog, šećera, brašna, nije bilo promjene cijena.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su prije vanrednog stanja prodavci legalno mogli da povećavaju cijene, iako to nije bilo moralno, ali sada, u situaciji vanrednog stanja, to neće biti moguće.

On je napomenuo da je tržišna inspekcija objavila 25 brojeva telefona i imejl adresa u 25 gradova na kojima građani mogu da prijave sve nepravilnosti, kao i poseban broj koji se odnosi na cijene zaštitne opreme, prije svega maski i rukavica.

Potpredsjednik Vlade, odgovarajući na pitanje da li će se u situaciji vanrednog stanja mijenjati radno vrijeme prodavnica i supermarketa, objasnio da će o tome odlučivati lokalne samouprave.

– Market “Ceger” za one koji nemaju novca ponudio besplatne osnovne namirnice

Market “Ceger”, u Borskom keju, je za one koji nisu u mogućnosti da kupe osnovne namirnice odlučio da ih besplatno podijeli.

“Oni koji su muftačni (slabog materijalnog stanja mogu da uzmu besplatno osnovne namirnice”, istaknuto je na izlogu ovog marketa.

Uz isticanje da je ovo “primjer socijalne odgovornosti”, ovaj gest humanosti naišao je na veliku podršku i zahvalnost velikog broja Novopazaraca. Saznajemo da je ovakvim i sličnim primjerom postupilo više trgovaca i privrednika u ovom gradu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: