24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Kosovo: Zaplijenjeno 20 pušaka, uhapšena kriminalna grupa

Kosovska policija je juče sproela akciju u u Južnoj Mitrovici i Prištini u kojoj je pronašla dvadeset automatskih pušaka i uhapsila pet osoba.

Akcija je, kako je saopšteno, izvršena na pet lokacija po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo i Direktorata za istrage organizovanog kriminala Policije Kosova.

Kako je navedeno opasna kriminalna grupa osumnjičena je za izvršenje krivičnih djela “Učešće ili članstvo u organiziranoj kriminalnoj grupi”, a u vezi krivičnog djela „Nelegalni uvoz, izvoz, nabavka, prijevoz, proizvodnja, razmjena, posredovanje ili promet oružja ili eksplozivnih materijala“ i krivičnog djela „Nedozvoljeno držanje, kontrola ili posjedovanje vatrenog oružja“.

Tokom akcije uhapšeno je pet osoba inicijala S. I. , S. I. , E.. Ex., Sh. D. i S. J. , kao i prilikom izvršenja inspekcija i pretresa nekretnina/stambenih kuća, kao materijalni dokaz: pronađeno je dvadeset pušaka (AK-47) sa dvadeset okvira, dva vozila, šest telefona, kao i dokumenta relevantna za slučaj.

Specijalno tužilaštvo Kosova navodi da ostaje posvećeno punoj istrazi ovog predmeta, kao i svim predmetima u nadležnosti ovog tužilaštva.

Odlukom nadležnog tužioca, petorici uhapšenih osumnjičenih je određeno zadržavanje od 48 sati, radi nastavka daljeg sudskog postupka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: