Aktuelno Društvo Regija Sandžak

Intenziviranje saradnje između bošnjačkih nacionalnih vijeća

Predsjednik BNV Sjeverne Makedonije Dževad Hot i predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza (BDZ) Sjeverne Makedonije Munir Kolašinac posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susreli sa rukovodstvom Vijeća.

“Na sastanku je bilo riječi o intenziviranju saradnje između bošnjačkih nacionalnih vijeća i ostalih predstavnika Bošnjaka te realizaciji projekata od značaja za bošnjački narod u cijelom regionu.Razgovarano je i o predstojećem popisu stanovništa i izazovima koji čekaju bošnjački narod tokom ovog procesa. Predstojeći popis stanovništva u državama regiona je od velikog značaja za opstanak i dalji društveno-politički razvoj Bošnjaka i time jedan od prioriteta u djelovanju legitimnih predstavnika bošnjačkog naroda tokom ove godine”, saopšteno je nakon sastanka.

Oba nacionalna vijeća učestvuju u radu regionalnog Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća sa sjedištem u Sarajevu. Ured za koordinaciju bošnjačkih vijeća čine predstavnička tijela i nacionalne institucije Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije, a osnovan je početkom 2018. godine.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: