17 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Iz Novog Pazara kurirskom službom poslao 25.000 ”sumnjivih” lijekova

Srbijanski carinici su 3. novembra 2022. godine prilikom dubinske kontrole kod mjesta Bogutovac, na magistralnom putu Raška – Kraljevo, među kurirskim pošiljkama pronašli preko 25.000 pojedinačnih doza različitih lijekova, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

“Prekršaj je otkriven kada je radi kontrole zaustavljen kamion kurirske službe domaćih registarskih oznaka, koji je zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na licu mjesta, dopraćen do Terminala Kraljevo. Nakon što je kamion istovaren, među pošiljkama su otkrivena četiri velika paketa puna antibiotika, antikoagulanata, analgetika i drugih medikamenata, koje je isti pošiljalac iz Novog Pazara uputio na četiri primaoca u Beogradu i Paraćinu”, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Dodaje se da će do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom biti zadržano ukupno 25.320 pojedinačnih doza različitih lijekova.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Iz Uprave carina podsjećaju da se prometom i uvozom lijekova ne mogu baviti fizička lica, već isključivo ovlašćeni distributeri, u skladu sa važećim zakonskim propisma kojima je uređena ova oblast, a da krijumčareni lijekovi, koji bez bilo kakve kontrole kvaliteta dospevaju do krajnjih korisnika, mogu predstavljati potencijalnu opasnost po zdravlje ljudi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: