19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Tutin

Izbori 2022: SPP iz Tutina uputio prijetnje i uvrede na račun SDA Sandžaka

Gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar neće slati delegaciju koja bi prisustvovala završnom izbornom skupu SPP-a u Novom Pazaru zbog, kako je navedeno, prijetnji i uvreda upućenih Stranci demokratske akcije Sandžaka na predizbornom skupu SPP-a u Tutinu, saopštili su danas.

Gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar je naveo da prati predizborne aktivnosti svih političkih stranaka u Novom Pazaru i aktivno radi na uspostavljanju pozitivne političke klime.

“Predstavnici SPP-a u svojim javnim istupima, tokom izborne kampanje, u više navrata koristeći govor mržnje, laži i dezinformacije otvoreno su iskazali namjeru da unesu nemir, nervozu i podjele među Bošnjacima u Sandžaku”, ocjenjuju u saopštenju.

Pored toga, ističu, na njihovom predizbornom skupu u Tutinu uputili su uvrede i prijetnje Stranci demokratske akcije Sandžaka, te iz tih razloga neće slati svoju delegaciju koja bi pratila završni skup SPP-a, naveli su iz novopazarskog ogranka SDA Sandžaka.

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić” poručio je sinoć u Tutinu, između ostalog “da, oni mogu samo da obilaze naše radove, da šnjuhaju i da gledaju”.

“Sa trga nam je naša sestra, ćerka rahmetli Kučevića kazala da njen babo nije bacao ljude u šahte i kanalizacije. Braćo i sestre ne bih spominjao njenog rahmetli baba da nije i moj babo rahmetli. Draga sestro, to što sam ja rekao se odnosilo na grupicu kriminalaca iz Sjenice, na grupica ološa koje smo vratili u njihovo prirodno stanište i znaj i kada preuzemmo opštinu Tutin, slična grupica će biti vraćena, ali ćemo prvo da napravimo šahte u Tutinu pa da ih tamo nastanimo. Politiku nenormalnih krava i volova ćemo zamijeniti politikom projekata”, rekao je Zukorlić, objavljeno je na insternet stanici SPP-a.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: