19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

KMF Novi Pazar razočarao u Vranju

U 10. kolu prve Futsal liga Srbije Vranje je savladalo favorizovani Novi Pazar sa 4:1 (1:1) u utakmici koja je odigrana u vranjanskoj hali sportova.

Iako su golom Sadovića u 11. minutu meča futsaleri Novog Pazara najavili da će ovo biti još jedno sjajno fudbalsko veče u njihovoj režiji, ipak je taj gol bio sve dobro što su novopazarci prikazali na ovoj utakmici.

Indolentna igra Novog Pazara dovela je do neočekivanog poraza gdje izabranici trenera Gavrilovića nisu bili ni nalik onoj ekipi koja je “pokorila” sve u jesenjem dijelu prvenstva.

Silno motivisani vranjanci su upisali zasluženu pobjedu i sa dva nova boda povećali šanse da se umiješaju u borbu za titulu.

Imali su pazarci većim dijelom igre loptu u svom posjedu i neznatnu inicijativu, ali je nedostatak koncentracije bio glavni krivac za nikad više načinjenih grešaka i propuštenih prilika.

Nikolić je u 20. i 40. minutu zatresao mrežu sandžačke ekipe, a Stojanović u 29. i Dodić tri minuta kasnije donijeli su potpuno zasluženu pobjedu ekipi Vranja.

Pazarcima ostaje da do sledećeg vikenda konsoliduju redove i već na slijedećem meču pokažu svoj kvalitet i opravdaju uloga glavnog pretendenta na titulu.

Foto:fb/kmf Vranje

Povezane vijesti

%d bloggers like this: