25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Košarkaška pojačanja za vrh tabele

Košarkaški klub Novi Pazar će u ovom prelaznom roku sa kvalitetnim pojačanjima na svim pozicijama jurišati vrh tabele, a već su tri igrača pojačala redove plavih.

Ne sede skrštenih ruku u upravi sandžačkog superligaša, te su ove sezone odlučni da ostvare rezultate kojima će parirati košarkaškim velikanima.

Prvi od tri već pristigla igrača u grad na obalama Raške i Jošanice je Bosansko-hercegovački internacionalac Fahrudin Manjgafić, koji igra na poziciji krila, a može da parira protivniku i na mjestu centra.

Fahrudin Manjgafić, foto:bhbasket

Ovaj košarkaš koji je visok 209 cm, sa svoje 24 godine već je zabilježio nastupe za BiH reprezentaciju, a u poslednjih 5 mečeva sezone je prosečno na parketu provodio 27,4 minuta, postizao 12 poena na meču i imao 5,4 uhvaćenih lopti, svoj najveći pečat u klupskoj košarci ostavio je u ekipe Sloboda Dita iz Tuzle, odakle je i prešao u Novi Pazar.

Dres plavih u novoj sezoni nosiće i amerikanac Ricky Torres (187 cm), rođen 1995. godine, koji igra na pozicijama plejmejkera i beka, a svoju karijeru je gradio najviše kroz univerzitetske ekipe Ilionis i Wichita state.

Ricky Torres, foto:goshockers.com

Torres je u prošloj sezoni na parketu provodio u proseku 14,6 minuta po meču, a po utakmici je postizao 4,8 koševa, dok je prosečno uknjižio 2,2 asistencije.

Još jedan izdanak sa američkih koledža pojačaće Novi Pazar, a riječ je o rođenom beograđaninu Matiji Novkoviću, koji je, prema raspoloživim informacijama renomiranog sajta proballers.com, košarku najviše izučavao u ekipi Texasa A&M international.

Matija Novković, foto:twitter

Visok je 1,93 cm, a najbolje se snalazi na poziciji kreatora igre. Iz dostupnih podataka se dolazi da je na dvije utakmice u novembru i decembru prošle godine zabilježio skroman učinak.

Do početka prvenstva u Košarkaškoj ligi Srbije ostalo je nešto više od 2 mjeseca, te će u ovom prelaznom roku sigurno biti još igrača koji će pojačati konkurenciju u plavom taboru.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: