Aktuelno Politika Srbija

Vučić: Ne znam da su pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka prisustvovali inauguraciji ispred parlamenta i otvaranju Atletskog stadiona u Novom Pazaru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne zna da su pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka prisustvovali svečanosti povodom njegove inauguracije ispred parlamenta i otvaranju Atletskog stadiona u Novom Pazaru.

“Što se tiče inauguracije i atletskog stadiona, 2016. i 2017. ni za koga od ljudi… Prvo ja ne znam ko je bio i gdje je bio, niti ja mogu nekom da zabranjujem, prvi put čujem za neki atletski stadion u Novom Pazaru“, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje

„Pojma nemam ko je bio u Novom Pazaru, prvi put sam to čuo od vas, nemojte da se ljutite ako je to trebalo da čujem na nekoj vašoj emisiji, jer ja to ne gledam i pojma nemam o čemu pričate“, kaže on.

“Aktivisti” SNS-a na otvaranju Atletskog stadiona u Novom Pazaru, foto: SNews, arhiv

Potpredsjednica Stranka slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je 10. februra 2021. godine da su “članovi grupe Veljka Belivuka bili dio ličnog obezbjeđenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru 2017. i inauguracije iste godine“.

„Ovo je Vučićevo Belivukovo obezbjeđenje u Novom Pazaru, a ovo isti ti ljude dave novinare na inauguraciji Vučića 2017. godine“, pokazala je tada potpredsjednica SSP Marinika Tepić fotografije u februaru.

Ona je na konferenciji za medije u centrali stranke ponovil stavove izrečene prethodnog dana prilikom obraćanja novinarima u Pančevu i pokazala fotografije koje je ekskluzivno objavio SNews, a na kojima se vide iste osobe koje su bile na atletskom stadionu u Novom Pazaru i prilikom fizičkog napada na novinare i građana na dan polaganja zakletve Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije, tri mjeseca kasnije.

Izvor: Beta, N1, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: