26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Priboj Prijepolje Sandžak Sjenica Tutin

Lista “Bošnjačko jedinstvo” u direktnim obraćanjima predstavlja svoj plan i program Bošnjacima

Kandidati za izbor novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sa liste “Bošnjačko jedinstvo-Dr. Sulejman Ugljanin” predstavili su prethodnih dana svoj program u direktim razgovorima sa građanima u Sandžaku.

U Novom Pazaru su uz druženje sa mladima i šetnju gradskim ulicama, a u društvu nosioca liste Sulejmana Ugljanina, zainteresovanima podjeljeni flajeri sa programom i ciljevima za koji se ova lista zalaže.

U razgovorima je predstavljena platforma koju ova lista kandiduje u ovoj kampanji, a posebno je istaknuta težnja da se nastavi sa projektima koji su u interesu Bošnjaka i mladih na prostorima Sandžaka.

Mještanima Požege predstavljen program liste

Druženje kandidata za vijećnike priredjeno je i sa sa žiteljima Požege, ali i istovremeno su upriličeni i razgovorima sa privrednicima, lekarima i sportistima iz Novog Pazara.

Umjetnici i kulturni radnici na druženju sa kandidatima sa liste iz Novog Pazara

Razgovori su vodjeni i sa umjetnicima, kulturnim radnicima i zainteresovanim građanima o doprinosu razvoja kulture Bošnjaka i planovima za njeno unaprjeđenje, gdje je zaključeno da će zajedničkim nastojanjima u narednom periodu raditi na osnivanju nacionalnih institucija kulture Bošnjaka, kao sto su Nacionalni muzej umjetnosti, Nacionalna biblioteka i Bosnjacki centar za kulturu.

Razgovor sa lekarima

Nastavljajući druženje sa Bošnjacima u Sandžaku, kandidati su u “Kući mira” u Tutinu razgovarali i sa mještanima Rakovog polja, te pobornicima njihovih ideja u Svračićima i Kleču.

Kandidati na jednom od prestavljanja u Tutinu

Građani su imali priliku da čuju predstavljanje kandidata iz ove opštine i kakvi su planovi liste „Bošnjacko jedinstvo“, koje će realizovati u daljem vođenju i radu Bošnjackog nacionalnog vijeća.

Sastanak sa biračima u jednoj od mjesnih zajednica u Tutinu

Takodjer, mještanima II mjesne zajednice, kao i Kadiluka su predstavljeni kandidati i njihovi planovi za koje će se zalagati u svom radu, kao i osnovni ciljevi koje ova lista baštiti od samog osnivanja BNV-a.

Narodna poslanica Selma Kučević aktivna u kampanji

Izborna lista „Bošnjačko jedinstvo“ je u Prijepolju održala tribinu Ostvarivanje prava Bošnjaka na obrazovanje na svom maternjem bosanskom jeziku i pismu, na kojoj su govorili kandidati Fuad Baćićanin i Sead Šemsović, kao i Suad Hanić, profesor u OŠ „ Svetozar Marković“ u Brodarevu.

Predstavljen program u Prijepolju

Izmedju ostalog, kandidati iz Sjenice i Priboja se, takodjer, u jeku kampanje susreću sa mještanima Limske doline i Pešterske visoravni, te u razgovorima sa njima predstavljaju svoja načela za koja se zalažu.

Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće održat će se 13. novembra 2022. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: