20 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Tutin Zdravlje

„Merhamet“ MDD iz Bosne i Hercegovine u jeku pandemije značajano pomogao Tutin

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot primio je delegaciju HO „Merhamet“ MDD iz Bosne i Hercegovine koju je predvodio predsjednik ove organizacije Kenan Vrbanjac. Načelnik Hot je, u ime građana Tutina i u lično ime, zahvalio „Merhametu“ na značajnoj pomoći koju je ova organizacija dostavila ovom gradu u jeku pandemije koronairusa, tokom dramatične situacije i cijelom Sandžaku.

“Tutin i njegovi građani nikada neće zaboraviti pomoć koju su dobili od „Merhameta“ i građana Bosne i Hercegovine. „Merhamet“ je važna nacionalna institucija Bošnjaka i kao takva će uvijek imati podršku Opštine Tutin”, poručio je predsjednik Opštine Salih Hot.

Predsjednik muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” Bosne i Hercegovine  Kenan Vrbanjac i predsjednik tutinske opštine Salih Hot, dogovorili su da i u narednom periodu nastave dobru saradnju.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac uručio je dva vrijedna medicinska parata Dečijem odjeljenju Doma zdravlja Tutin. Riječ je o pacijent monitoru i EKG aparatu za čiju kupovinu je „Merhamet“ obezbijedio sredstva.

Predsjednik Kenan Vrbanjac je kazao da je i ova donacija obezbijeđena u saradnji sa Udruženjem građana porijeklom iz Sandžaka te da su Tutinci koji žive u Sarajevu za ovu namjenu prikupili i donirali oko 3.500 KM.

Aparati koje sm dopremili za Dječije odjeljenje Doma zdravlja u Tutinu je samo još jedna u nizu donacija koje su „Merhamet“ i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka obezbijedili za narod Sandžaka. Do sada su ove dvije organizacije dopremili medicinsku pomoć Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Priboju čija vrijednost iznosi oko 300.000 KM”, kazao je Kenan Vrbanjac.

Direktor Doma zdravlja u Tutinu Kemal Ćorović zahvalio se „Merhametu“ na, kako je kazao, vrijednoj i značajnoj donaciji, dva medicinska aparata koje ove zdravstvena institucija nije imala. To će, dodao je, itekako poboljšati zdravstvenu njegu djece u Tutinu.

Načelnica Dječijeg odjeljenja Doma zdravlja Tutin Dr. Gordana Nešović je, takođe, uputila veliku zahvalnost „Merhametu“.

“Malo je reći hvala za ovako vrijednu donaciju. Naša djeca sa respiratonim problemima će imati znatno bolje liječenje”, kazala je doktorica Nešović.

Predsjednica „Merhameta“ Sandžak Edina Gegić-Kalač je zahvalila krovnoj organizaciji HO „Merhamet“ MDD na snažnoj podršci tokom pandemije koronavirusa.

Sastanku je prisustvovala i predsjednica „Merhameta“ Sandžak Edina Gegić-Kalač te Emin Selesković.

“Merhamet Sandžaka je bio veoma aktivan tokom pandemije koronavirusa zahvaljujući snažnoj podršci krovnoj organizaciji u Sarajevu HO „Merhamet“ MDD. To nam je omogućilo da odradimo veoma značajan posao kako bismo pomogli našem narodu u borbi protiv koronavirusa”, kazala je Gegić.

 

Foto: MDD “Merhamet” BiH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: