27 Aprila, 2024
Izjava dana

Muamer Bačevac: Jel čuo neko od vas da je neko zbog nacionalne pripadnosti uvrijeđen

Novoizabrani predsjednik Odbora za ljudska prava u srbijanskom parlamentu, narodni poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP), Muamer Bačevac, reagirajući na skupštinska izlaganja opozicionih poslannika Šaipa Kamberija (Albanska lista, PDA) i Enisa Imamovića (SDA Sandžaka), koji su, između ostalog, aktuelni vlast označili autokratskom i totalitarnom, da u Srbiji „ksenofobija cvjeta“ i da se upućuju prijetnje manjinama, te da u ovom parlamentu nema mjesta za drugačije mišljenje, a pogotovo ako dolazi od poslanika koji predstavljaju Bošnjake i Albance, Bačevac je između ostalog iznio tvrdnju da je Srbija zemlja u kojoj su ljudska prava zadovoljavajuća.

“Ne tvrdim, ima problema, a je li čuo neko do vas da je neko zbog nacionalne pripadnosti uvređen, gurnut. Pa to je svedeno na minimum. Ovo je zemlja koja treba time da se hvali. To je nešto čime se mi ponosimo. Zašto otvarati te teme koje ne donose dobrobit našim građanima”, rekao je Bačevac.

On je ocjenio i da nema mnogo integriteta kod ljudi koji se mnogo nacionalno busaju.

“Ne interesuje građane, ni Sandžaka ni Srbije, ni autonomija Vojvodine ni autonomija Šumadije. Interesuje ih bolji život, to je imperativ i to je naša borba”, poručio je on.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: