18 Aprila, 2024
Izjava dana

Elma Elfić

Aktuelna pomoćnica ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i predsjedica Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (UNINP), Elma Elfić nakon je javnosti, sa svoje pozicije, predočila razloge sukoba sa dijelom porodice Zukorlić nakon smrti svog supruga Muamera Zukorlića.

“Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i povjerenja koju je gajio prema meni i deci je isplivala nakon smrti. Želeći da nas degradiraju, omalovaže i izbrišu, iako se on za života javno ponosio nama. Za razliku od svih njih koji me napadaju, o mom radu sa muftijom svjedoče audio i video snimci i fotografije, njegovi govori i gostovanja gdje govori o meni, pkesme koje mi je pisao, rezultati koje sam dala na polju Islamske zajednice i obrazovanja kao i u muftijinom životu i radu”  kazala je ona.

Otkriva i još jedan detalj iz posljednjih dana života Muamera Zukorlića:

“Zadnji ručak u Klubu poslanika slavio je sa najbližim saradnicima moje imenovanje na poziciju pomoćnika ministra. A cvijeće sam dobila od Jahje Ferhatovića (poslanik SPP i jedan od najbližih saradnika pokojnog Zukorlića, prim. aut. ) koji je danas idejni vođa napada na mene. Napadajući nas, oni zapravo napadaju rahmetli muftiju i njegov privatni i poslovni život. Skoro 18 godina bila sam njegov najbolji prijatelj, saborac i supruga.”

(Kurir, 12. maj 2022.)

Povezane vijesti

%d bloggers like this: