29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Na Cetinju ubijeno 11, a renjeno 6 osoba

Nezapamćena tragedija, kakvu nepamti Crna Gora.

Na Cetinju je danas ubijeno jedanaest osoba, među njima i dvoje djece. Do pucnjave je došlo danas oko 16 sati, u blizini Vladinog doma, kada je Cetinjanin Vuk Borilović (34) iz vatrenog oružja ubio deset, i ranio šest osoba. Ranije je objavljeno da je Borilovića ubila policija, ali je kako se pretpostavlja njega ubio jedan stanovnik Cetinja. U pucnjavi je ranjen i jedan policajac, objavio je podratl CDM. Cetinsjki list piše da je policajac pogođen u glavu.

Kako prenose mediji u Crnoj Gori navodno, motiv za ovu nezapamćenu tragediju, je o porodični sukob.

Prema nezvaničnim saznanjima do pucnjave je došlo nakon kraće porodične svađe kada je Borilović potegao vatreno oružje i pucao u prolaznike koje su se nalazili kod Vladinog doma.

Tužiteljka Andrijana Nastić saopštila je TV Vijesti da je ubijeno dvoje djece, a prema prvim sumnjama napadača je ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije.

RTCG saznaje da je tragediji prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su 2 ranjene osobe, dok je četvoro ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Iz Urgentnog centra KCCG su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović kazala je večeras medijima da su u tu ustanovu, nakon današnje tragedije na Cetinju, primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Uviđaj je u toku, a lice mjesta obezbeđuju jake policijske snage.

Iz Uprave policije i istražnih organa Crne Gore još nema zvaničnih informacija.

Zvaničnici Crne Gore, diplomate, predstavnici političkih partija i oglasili su se povodom tragedije na Cetinju i izrazili saučešće porodicama i prijateljima nastradalih.

Izvor: CDM, RTCG

Povezane vijesti

%d bloggers like this: