16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sport Srbija

Nove fašističke poruke Zvezdinih navijača

U svom prepoznatljivom maniru su sinoć tzv. navijači Crvene Zvezde ponovo pokazali fašističku ideologiju prema Bošnjacima, Albancima i Hrvatima.

Na vaterpolo utakmici izmedju Crvene Zvezde i Šapca u Beogradu, “Delije” su razvile transparent sa natpisom “Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija”, nezadovoljni imenovanjem Mirka Vičevića na mjesto trenera kluba, a koji  obavlja i funkciju predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru.

Njegovi hrvatski korijeni su bili povod da ovi navijači još jednom pokažu svoju fašisoidu orjentaciju koja prolazi sasvim nekažnjeno u Srbiji, ili bude simbolično ukorena.

Sa rukometne utakmice Crvene Zvezde i Novog Pazara, 10. oktobar 2021. godine

Podsjetimo, ova navijačka grupa je u oktobru prošle godine na rukometnoj utakmici njihovog kluba protiv Novog Pazara u Beogradu, takodjer, istakla transparent sa porukom “Zemljom ovom ime tvoje večno će se oriti, protiv poturica roda svog uvek ćemo se boriti”, a ujedno skandirajući presudjenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i veličajući genocid u Srebrenici. Nakon toga klub iz Sandžaka je napustio sva takmičenja pod okriljem Rukemetnog saveza Srbije.

Ovaj sinošnji i svi prethodni izlivi mržnje prema manjinskim narodima u Srbiji nisu naišli na veću osudu srpske javnosti i nadležnih institucija, te su postale potpuno prihvaćen način upućivanja prijetnji pripadnicima nesrpskog naroda.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: