26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Gužva ispred šaltera za pasoše i lične karte

Ispred šaltera za pasoše i lične karte u zgradi PU Novi Pazar danas je bila velika gužva, a za predaju zahtjeva čekalo se satima, potvrđeno je za SNews.

PU Novi Pazar, foto: SNews, arhiv

Nekoliko građana je zbog dugog čekanja i praktično nemogućeg zakazivanja termiina izrazilo protest zbog ovakve organizacije posla na šalterima u novopazarskoj policijskoj upravi, jer nakon nekoliko sati čekanja nisu uspjeli da predaju zahtjev za izdavanje ličnog dokumenta.

Nije bilo pristupa za zakazivanja preko portala “eUprava”, a to je nemoguće uraditi i telefon, zbog čega su se građani javljali našem mediju.

Tokom gužvi ispred šaltera se često negoduje zbog toga što neki “preko veze” ili ko zna kako završe posao, a mi neki čekaomo jutros od sedam sati, rekla je jedna sugrađanka.

Nezvanično smo saznali da je i jedan iznervirani sugrađanim danas mahao stolicom, protestujući zbog dugog čekanja.

PU Novi Pazar, foto: SNews, arhiv

SNews je PU Novi Pazar uputio zahtjev sa pitanjima u vezi gužvi na šaterima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Usljed povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava u određenim gradovima Srbije, prije svega u Beogradu i Novom Sadu, Ministarstvo unutrašnjih poslova je još 13. maja ove godin saopštilo uvelo produženo radno vrijeme šaltera pojedinih uprava, kao i rad nedjeljom.

“Našim građanima stoji na raspolaganju i mogućnost zakazivanja termina elektronskim putem, preko portala eUprava. Ovim putem, apelujemo na građane koji se za izdavanje putnih isprava prijave putem portala eUprava da zakazane termine iskoriste i dođu da predaju zahtjev, kako se ne bi stvarale dodatne gužve ili zauzimali termini građanima kojima je pasoš preko potreban”, poručili su iz Ministarstvo unutrašnjih poslova dodajući da će uvijek biti na raspolaganju i usluzi svojim građanima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: