19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Novi Pazar: Lopov u Arap džamiji krade dok vjernici klanjaju (VIDEO)

Sigurnosne kamere u Arap džamiji registrovale su jednu osobu kako pretura po džepovima odjeće vjernika dok oni klanjaju.

Za sada o ovom slučaju nema zvaničnih informacija iz Islamske zajednice u Srbiji i Policijske uprave Novi Pazar, a na osnovu video zapisa se zaključuje da je muškarac s braom, srednjih godina, u bijeloj košulji, tokom akšam namaza, u četvrtak 11. maja, oko 20 sati preturao po džepovima okačene odjeće vjernika u novopazarskoj Arap (Hasan Čelebi) džamiji. u centru grada.

Kako se vidi na snimku muškarac ulazi u džamiju nakon što su vjernici započeli sa namazanom (molitvom), ali nakon što za njim uđu još dvije osobe uzima telefon, izlazi i ponovo, pošto ta dva lica odmah staju na namaz, se vraća u džamiju i, simulirajući kao da pokušava da okači svoj godnji dio odjeće (prsluk), pretura po džepovima jakni i odjeće vjernika koji su u namazu.

U jednom trenutku nešto pronalazi, zavlači ruku u svoj džep od pantalona i pridružuje se klananju farza akšam namaza (obaveznog zajedničkog dijela večernje molitve).

Više građana zatražilo je preko društvenih mreža i od redakcije SNEWS-a da se saopšti identitet osumnjičenog za ovo krivično djelo.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: