27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Maturanti IV-6 Medicinske škole razrednom poklonili odlazak na umru

Orginalan i zadivljujući poklon maturanata IV-6 Medicinske škole “Dva heroja” iz Novog Pazara. Oni su na maturskoj večeri svom razrednom starješini Kemalu Aličkoviću, poklonili odlazak na umru, a taj gest nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Sinoć su maturanti Medicinske škole imali maturu i zajedno sa svojim profesorima proslavili kraj srednje škole, ali su učenici IV/6 odjeljenja pokazali jedan novi i svjetliji početak zahvalnosti onima koji su im u mnogome trasirali životni put.

“Kada bi nam tražili da opišemo kako izgleda dobar čovjek, mi bi smo jednoglasno izgovorli vaše ime. Za svo strpljenje i nesebičnu pomoć mi smo odlučili da vas pošaljemo na najlepše mjesto ispod ovog neba”, sa očima punim suza i drhtavim glasom emocija, uz veliki aplauz cijele sale, jedna od učenica ovog odjeljenja saopštila je omiljenom profesoru da je njihov poklon njemu odlazak na umru.

Uz zajednički zagrljaj cijelog odjeljenja sa svojim razrednim i suzama u očima, ova predivna omladina je zatražila od profesora jedino da ih se na najsvetijem mjestu sjeti dovom.

Primjer kakav na ovim prostorima zaslužuje veliko poštovanje i respekt, ali i putokaz svim budućim generacijama.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: