20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Najmanje 388 hospitalizovanih od korone, dopremljeno još 10 respiratora, umrlo još četvero ljudi

Foto: Senad Župljanin

U Opštoj bolnici (OB) Novi Pazar tokom posljednja 24 sata primljena su još 32 pacijenta tako da danas ima najmanje 388 hospitalizovanih. Tokom prethodnog dana u ovoj zdravstvenoj ustanovi umrlo je četvero ljudi koji su liječeni od bolesti izazvane COVID-19, osmoro je na respiratorima, a dvoje je transportovano u Beograd i Kragujevac.

Foto: Medin Halilović-SNews

Direktor Doma zdravlja (DZ) u Novom Pazaru dr. Ervin Ćorović je, saopštivši ove podatke, ispred kovid bolnice u Novom Pazaru rekao da je “posredstvom Ministarstva zdravlja i predsjednika države u ovu bolnicu tokom noći stiglo još deset respiratora tako da resiparatorna jedinica sada raspolaže sa ukupno 30 respiratora što invazivnih, što ne invazivnih”.

On je novinarima rekao da koordinato OB Novi Pazar dr. Mirsad Đerlek danas radi veliku vizitu čime se pokušava da se otpuste laši pacijenti kojih, kako je kazao, ima na svim odjeljenjima.

“Radi se i presjek stanja i u Medicinskoj školi koju ćemo vjerovatno probati da uključimo u cijeli sistem, ubacimo ove lakše pacijente i oslobodimo kapacitete”, kazao je Ćorović.

Foto: Medin Halilović-SNews

On je, odgovarajući na novinarsko pitanje, potvrdio da su u kovid ambulanti stalno angažovani osam-devet ljekara, ove nedjlejenjih deset, kao i da se snimanje pluća obavlja na tri punkta.

Među primljenim pacijentima u toku prethodnog dana je značaj broj onih iz Sjenice i Tutina te su z načajanom dijelu popunjeni i smještajni kapaciteti vojne bolnice u šatorima.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: