27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Policija šalje kazne učesnicima blokade

Pripadnici PU Novi Pazara počeli su da izdaju prekršajne naloge za učesnike prve blokade saobraćaja subotom u centru grada, potvrđeno je za SNews.

Kako je navedeno u jednom prekršajnom nalogu imenovani je zatečen da se kreće kao pješak po kolovozu, van trotoara iako na tom dijelu puta ima trotoar, odnosno površiina pored puta pogodna za kretanje pješaka, čime je postupio suprotno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

“Prekršaj otkriven neposrednim opažanjem policijskog službenika: Dokaz: fotografija, službena bilješka”, navodi se u prekršaknom nalogu koji je danas lično uručen.

Učesnici proteska kojima su izdati prekršajni nalozi dužni su da plate kaznu u iznosu od pet hiljada dinara.

Prošle subote održan je drugi po redu skup održan je pod nazivom “Novi Pazar uStaje protiv nepravde”.

Cilj blokade saobraćaja bio je da se ukaže na, kako ističu, nepravdu načinjene tragično nastradalima i porodicama Fahrudina Skarepa i Ernada Bakana, kao i osuđenom na 40 godina robije Fahrudinu Mavriću.

Na ovim protestima nije bilo uniformisanih pripadnika policije, a policijski službenici u civilu su fotografisali i snimali prisutne.

Jedan od organizatora protesta širom Srbije, Marko Oljača rekao je u subotu da su iz policije pozivali učesnike protesta i da su ti pritisci očekivani.

“Dobro je što niko nije poklekao tim priticima. Ni oni ljudi koji su preuzeli inicijativu u svojim lokalnim zajednicama ni građani koji su izašli na ulice. Polako se kao društvo oslobađamao tog straha”, istakao je Oljača.

On je potvrdio da su za učesnike protesta obezbjeđena sredstva da plate kazne, kao i da su angažaovni timovi advokata koji će građanima pružiti pravnu pomoć u tim slučajevima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: