20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar priprema 500 postelja za COVID pacijente

Shodno najavama struke i republičkog Kriznog štaba da bi novi talas pandemije virusa COVID-19 mogao uslijediti na jesen, Stručno – operativni tim Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Pazara je zatražio od svih zdravstvenih i drugih ustanova da mu dostave kompletan izvještaj o onome što im je neophodno, kako bi što spremnije dočekali eventualno povećanje broja oboljelih, saopšteno je iz gradske uprave Novog Pazara.

Foto: Grad Novi Pazar

“Operativnom timu je ovom prilkom predočeno da zdravstveni sistem u Novom Pazaru, prema planu djelovanja u narednom periodu, a uzimajući u obzir da je riječ o regionalnom centru, priprema 500 postelja za covid pacijente, odgovarajuće zalihe kiseonika kao i dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme”, rečeno je na sastanku članova Stručno operativnog tima Gradskog štaba za vanrednu situaciju Grada Novog Pazara.

Na tom sastanku je konstatovano da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru mirna i da je pojačana opreznost zbog početka školske godine.

Foto: Grad Novi Pazar

Kako je navedeno u saopštenju trenutna epidemiloška situacija u gradu može se, imajući u vidu broj zaraženih virusom COVID-19, okarakterisati kao “blagi predah u odnosu na prvobitno stanje”.

“Da bi se tendencija smanjenja broja oboljelih nastavila, potrebno je strogo se pridržavati propisanih mjera zaštite i kontakte svesti na minimum, što je ujedno i apel članova Stručno – operativnog tima svim građanima i privrednim subjektima”, ističe se u saopštenju.

Foto: Grad Novi Pazar

Zaključuje se da je pojačana opreznost neohodna i zbog predstojećeg polaska djece u školu, a o spremnosti da po prijemu đaka ispoštuju sve mjere zaštite (redovna dezinfekcija, fizička distanca i drugo) pisanim putem će se izjasniti direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, koji će Školskoj upravi, odnosno Gradskom štabu za vanredne situacije dostaviti detaljnu procjenu svojih ljudskih i tehničkih resursa.

Foto: SNews

Novopazarske osnovne i srednje škole počele su sa pripremama za početak nove školske godine. U doskorašnjoj covid bolnici, Medicinskoj školi “Dva heroja” danas su održani roditeljski sastanci, zbog radova i mjera predostrožnosti, na otvorenom, u dvorištu škole.

Foto: SNews

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: