Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

Numanović: Kreću krivične prijave

Potpredsjenik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Numanović najavio je da će uskoro pokrenuti krivične prijave i tužbe u cilju zaštite izbornog legitimiteta Grada Novog Pazara.

“Ova najava označava početak novog vida pravne borbe kojom Stranka pravde i pomirenja planira odbraniti integritet izbornog procesa i osigurati da volja građana bude pravilno ispoštovana”, izjavio Numanović, saopšteno je iz SPP-a.

U posljednjem dopisu te stranke istaknute su nepravilnosti na 14 biračkih mjesta, te je zatraženo ponavljanje izbora, ali je, kakao se naglašava, GIK izbjegla staviti ovo pitanje na dnevni red, tvrdeći da im e-mail ne funkcionira kako treba.

Numanović najavljuje da će SPP iscrpiti sve pravne mehanizme kako bi se javnost upoznala “sa malverzacijama Gradske izborne komisije.


“Upoznao je javnost sa trenutnim procesima koji su pokrenuti u cilju zaštite slobodne volje građana izraženom na lokalnim izborima 17. decembra u Novom Pazaru”, navodi se saopštenju SPP-a.

“Išli smo da iscrpimo prvo sve pravne mehanizme na Gradskoj izbornoj komisiji, koja se konstantno bavi malverzacijama. Posljednji dopis Stranke pravde i pomirenja gdje smo nabrojali nepravilnosti na četrnaest biračkih mjesta i tražili ponavljanje izbora su izbjegli da stave na dnevni red pod izgovorom da im e-mail ne radi kako treba. Uskoro kreće nova pravna ofanziva u odbranu izbornog legitimiteta Grada Novog Pazara”, objavio je Numanović ranije danas na društvenim mrežama.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: