26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Odgovor predsjednika udruženja RED, Usame Zukorlića na tekst: SNews istražuje: “Pub” ogolio divlji portal, povezano ime “Usame Zukorlić”

Već duže od deceniju traje nekorektna i zlonamjerna hajka grupe osoba iz Novog Pazara na moju porodicu i mene lično. Po Bog zna koji put se moje ime dovodi u vezu sa određenim medijima u Sandžaku na različite načine.

Ovaj put je na udaru Bošnjački DNK projekat, udruženja RED, kapitalni bošnjački projekat koji predvodim, zato što se na njemu našla reklama sa pomenutog portala, kao posljedica kopiranja sadržaja teksta. Web portal Bošnjačkog DNK projekta ne pruža usluge Adsense reklamiranja, niti je ikad taj sistem uspostavio. U prošlosti smo, uz pomoć jedne firme, pokušali da to implementiramo, ali na žalost, bezuspješno.

Napominjem da sam zbog sličnih medijskih insinuacija dobijao više prijetnji zbog targetiranja na način kako je to učinio portal SNews, protiv kojih se vode odgovarajući pravni postupci pred nadležnim državnim institucijama.

Podsjećam vas da je zbog slične politike targetiranja ubijen naš kolega i brat, rahmetli Edin Hamidović, urednik Sjeničkih novina – čin koji je SNews kao medij osudio, iako ga nije u odgovarajučoj mjeri zastupio na svom portalu. Zato molim pomenuti medij da se okrene dobronamjernim ciljevima, radi relaksacije sandžačkog medijskog neba.

Predsjednika RED-a
Usame Zukorlić

Povezane vijesti

%d bloggers like this: