16 Aprila, 2024
Aktuelno Ekonomija Tutin

Opština Tutin nastavlja saradnju sa Regionalnom razvojnom agencijom, SEDA

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot i predsjednica SO-e Tutin Fazila Ferizović Berović, razgovarali su sa direktorom Regionalne razvojne agencije Sandžaka (SEDA) Samirom Kačaporom o nastavku saradnje u narednom periodu.

Ovom prilikom konstantovan je značaj koji za građanje tutinske opštine imaju projekti SEDE i potvrđena spremnost za nastavak saradnje.

Direktor SEDA  je tokom sastanka istako da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa opštinom Tutin

“Opština Tutin je pored grada Novom Pazara i opštine Sjenica, osnivač Reginoalne, razvojne agencije, opština Tutin svoje obaveze ispunjava u najboljem smislu, a i agencija se trudi da vrati opštini Tutin sve što je moguće. Prošle godine je bilo mnoštvo projekata, ove godine uz pomoć Ministasrtva za saradnju i koordinaciju Savezne Republike Nemačke imali smo kvalitetan projekat, očekujem da će imati još boljih rezultata, otvaranje novih radnih mjesta u opštini Tutin, zapošljavanje i podrška postojećim firmama su prioritet, jer mi smo produžena ruka fonda za razvoj Republike Srbije”  ističe Kačapor

Akreditovana Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka “SEDA” iz Novog Pazara,je osnovana 2002. godine kao Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a 2009. godine uz pomoć Delegacije Evropske Unije i Vlade Švajcarske preko Programa razvoja opština u jugozapadnoj Srbiji PRO Programa, transformisana u Regionalnu Razvojnu Agenciju.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: