16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez preminulih, opao broj pregleda raste broj inficiranih

U novopazarskoj bolnici prethodnog dana nije bilo preminulih od posljedica bolesti izazvane kronavirusom. Raste broj inficiranih, dok je broj hospitalizovanih opao na 129, a pregleda na 142.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 17. april 2021. je bilo novih 13 prijema (Novi Pazar 7, Raška 3, Tutin 3) i 11 otpusta.

Na respiratorimai na high-flow je bilo po 5 pacijenata, transportovanih nije bilo.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 142 ( 55 prvih i 87 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađeno je 75 laboratorijskih analiza, 51 RTG, 48 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 10 pozitivno, kao i 57 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenje OB Novi Pazar bio je 31, Grudnom odjeljenju 27, ORL 18, Respiratornoj jedinici 5, Internom odjeljenje 1, Ginekološkom odjeljenju 1 i u Privremena bolnici, gdje su msješteni pacijenti sa lakšom kliničkom likom, 46 bolničkih pacijenata.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) juče je registrovao u Novom Pazaru još 52 inficiranih COVID-19, što je za pet osoba više u odnosu na prethodni dan. U Tutinu, prema tim podacima, istog dana nije bilo novoinficiranih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 126 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: