Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez preminulih, smanjen broj pregleda

U Opštoj bolnici Novi Pazar prethodnog dana nije bilo preminulih od posljedica bolesti izavane infekcijom COVID-19.  Na bolničkom liječenju bilo je 108 oboljelih, a u covid ambulanti Doma zdravlja je bilo znatno manji broj onih koji su se javili na pregled.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 29. aprila 2021. je bilo 14 novih prijema (Novi Pazar 11, Raška 2, Tutin 1), a 11 pacijenata je otpušteno sa bolničkog liječenja.

Transportovanih nije bilo, dvoje su na respiratorima , a četvero na kisoničku potporu (high-flow).

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 107 ( 67 prvih i 101 kontrolna) pregleda. Urađena je 101 laboratorijska analiza, 67 RTG (snimaka), 48 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 10 bilo pozitivno, kao i 57 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenju je bilo 28 hospitalizovanih, Grudnom odjeljenju 29, ORL 15, Respiratornoj jedinici 2, Internom odjeljenju 1 i Privremena bolnica Novopazarska banja 33, ukupno 108 bolničkih pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 148 ljudi.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: