18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Jedan preminuli pacijent, povećan broj pregleda

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru, prvog radnog dana ove sedmice, jedan pacijent iz Novog Pazara preminuo je od posljedica bolesti izazvane koronavirusom  navode nadležni.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, 22. novembra 2021. je bilo 5 lica na respiratorima, a na high-flow 1. Transporta nije bilo.

Kako stoji u zvaničnom izvještaju ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 140 (62 prvih, 78 kontrolnih pregled).

Jučer su primljena četiri pacijenta na liječenje, dvoje iz Novog Pazara i po jedna osoba iz Tutina i Leposavića, dok je otpušteno dvoje.

U Domu zdravlja urađeno je brzih antigenskih testova iz brisa nosa 58, od čega je 7 bilo pozitivno.

Ukupno je 46 hospitalizovanih pacijenata na odjeljenjima OB Novi Pazar.

Na dan 23.11.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 49.470 od tog broja, broj inficiranih je 8.987, u  Novom Pazaru ukupno  8.039 lica, što je za 7 više nego prethodnog dana.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 373 osobe.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: