26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Korona posustaje, još samo 4 pacijenta na Infektivnom odjeljenju

Na Infektivnom odjeljenju novopazarske bolnice još 4 pacijenta se liječe od posljedica Covid-a, navode zvanični izvještaji. U posljednjih pet dana u Novom Pazaru regstrovano dvoje inficiranih, u Tutinu i Raški ni jedno.

Tokom jučerašnjeg dana osim jednog otpusta i jednog lica na high-flow aparatu, nije bilo preminulih, novih prijema, lica na respiratorima, kao ni transporta.

U ponedjeljk se na pregled javilo 39 lice, od kojih je njih 26 prvi put obavilo analize, dok je 13 osoba obavilo kontrolu.

Prvog dana ove sedmice urađeno je 20 brzih antigenskih testova, a samo je 1 bio pozitivan.

Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice je ukupno 4 zbrinutih pacijenata sa korona virusom.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) je danas objavio da je od 1. jula u Novom Pazaru registrovao dvoje inficiranih od ukupno 75 testiranih osoba. U Tutinu i Raški već duži period nije zabilježen ni jedan slučaj.

“Na dan 05.07.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 40.367 od tog broja, broj inficiranih je 6.809:  Novi Pazar  5.989 lic,a  Tutin  459 i Raška   145 lice”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 176 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: