20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Na bolničkom liječenju jedan pacijent, bez pozitivnih na COVID-19

Prema podacima Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 7. maj 2022. godine sa bolničkog liječenja otpušten jedan kovid pacijent, a jedan je na Infektivnom odjeljenju OB Novi Pazar.

Umrlih transportovanih, na respiratorima i pacijenata na high-flow nije bilo.

Kako se navodu iz izvještaju prije dva dana ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 12 (8 prvih i 4 kontrolna pregleda).

U Domu zdravlja urađeno je 6 laboratorijskih analiza, 6 RTG snimaka i 6 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 6 od čega nije bilo pozitivnih, kao i 4 PCR testa.

Na Infektivnom odjeljenju je 1 hospitalizovanih pacijent.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je 5. maja predočio da je od početka pandemije u toj zdravstvenoj istanovi testirano ukupno 58.947 osoba, a od tog broja, broj inficiranih je 11.030, u Novom Pazaru 9.933 i Tutinu 632 lica.

Na osnovu uputstva dobijenog od strane Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović – Batut“ od ponedjeljka , 02. maja 2022. godine dostava dnevnih izveštaja o broju registrovanih sumnji na COVID -19 i dnevne izveštaje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji dostavljaju se na nedeljnom nivou.

Prema izveštaju za današnji dan 2021. godine u Opštoj bolnici Novi Pazar preminuo je jedan covid pacijent dok je na liječenju u covid bolnicama bilo ukupno 68 hospitalizovanih.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: