Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Smanjen broj pregleda, preminula dva covid pacijenta

Drugog dana vikenda u covid ambulantama u Novom Pazaru znatno je smanjen broj pacijenata koji se javio na pregled. Opada i broj novoinfiiciranih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 11. aprila 2021. je bilo 10
novih prijema (Novi Pazar 4, Raška 4, Tutin 1, Beograd 1) i 7 otpusta pacijenata.

Preminula su dva covid pacijenta (1 Novi Pazar, 1 Sjenica ), na respiratorima je bilo 3, a na high-flow je 4 oboljela od COVID-19.

Kako je navedeno u izvještaju iz Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 132 (53 prva i 79 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađeno je 79 laboratorijskih analiza, 62 RTG snimka, 48 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 8 pozitivn, kao i 42 PCR testova.

Na bolničkom liječenju je ukupo bio 151 pacijent, na Infektivno odeljenje OB Novi Pazar 40, Grudno odjeljenje 46, ORL 16. Respiratorna jedinica 3 i
Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 46 pacijenata.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) juče je u Novom Pazaru registrovao 24, a u Tutinu 3 novinficiranih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 115 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: