19 Aprila, 2024
Aktuelno Berane Bijelo Polje (Akova) Društvo Gusinje Nova Varoš Novi Pazar Petnjica Plav Pljevlja (Taslidža) Priboj Prijepolje Rožaje Sandžak Sjenica Tutin Zdravlje

U Sandžaku do večeras 27 osoba zaraženo koronavirusom, nema preminulih

U Sandžaku je, prema zvaničnim podacima, do večeras 27 osoba zaraženo koronavirusom, 21 u pet opština sjevernog i 6 osoba u jednoj opštini južnog Sandžaka.

Najveći broj registrirarnih je u najvećem sandžačkom gradu Novom Pazaru, 12. U Tutinu, Gusinju, Beranama, Plavu, Petnjici, Pljevljima i Rožajama do sad nema zaraženih od ove bolesti.

U srbijanskom dijelu regije Sandžaka do sinoć je registrovano ukupno 21 zaraženi koronavirusom, od čega 12 u Novom Pazaru.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Užicu u Prijepolju je u petak registrovano još dva slučaja COVID-19. Tako da Nova Varoš dovečeras zvanično ima porvrđena 4. Prijepolje 3, Priboj 1 i Sjenica 1 slučaj COVID-19.

U Novom Pazaru i Tutinu je nestabilna epidemiloška situacija.

U Novom Pazaru je, u odnosu na jednog zaraženog juče, taj broj se popep još 11 zaraženih koronavirusom, tako da ukupno 12 osoba zaraženih tom bolešću, potvrdio je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Dr. Meho Mahmutović.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Bijelo Polje je jedina opština u južnom Sandžaku u kojoj su registrovani oboljeli od koronavirusa i do sinoć je bilo šest osoba koji su pozitivni na COVID-19.

Prva osoba za koju je potvreno da je zaražena kooronavirusom je žena iz Sjenica, 23. marta 2020. godine.

Oboljevanje koronavirusom je u Srbiji prvi put registrovano 6., a u Crnoj Gori 18. marta ove godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: