20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Umrlo četvero, na bolničkom liječenju 71 pacijent

U Opštoj bolnici Novi Pazar juče su živote izgubila četiri covid pacijenta, broj hospitalizovanih je pao na 71, a bilo je znatno manje onih koji su se javili na pregled u covid ambulanti.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 6. maja 2021. je na liječenje primljeno osam (Novi Pazar 7, Tutin 1), a otpušteno 22 pacijenta.

Kako je navedeno u izvještaju u druge medicinske centre jedan pacijent je transportovn, četiri su na respiratoru, dva na high-flow kiseoničkoj potpori, a preminula su četiri bolesnika iz Novog Pazara

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 124 ( 55 prvih i 69 kontrolna).

U Domu zdravlja je urađeno 62 laboratorijske analize, 52 RTG snimak, 39 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 5 pozitivan, kao i 41 PCR test.

Od ukupno 71 pacijenata na bolničkom lijčenju prethodnog dana u Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivno odjeljenje bilo je 14, Grudno odjeljenje 25, ORL 11, Respiratornoj jedinica 4, a u Privremenoj bolnici Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 17 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 157 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: