26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Za vikend znatno manje pregleda, život izgubio jedan covid pacijent

Drugog dana vikenda u Novom Pazaru je registrovano znatno manje pregleda u covid ambulantama, jedna osoba je izgubila život, a ukupno je bilo 73 pacijenta na bolničkom liječenju.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 9. maja 2021., u nedjleju, je bilo pet prijema (Novi Pazar 3, Tutin 1, Raška 1) i jedan otpust sa bolničkog liječenja.

Na respiratorima su bila 4, na high-flow je 2, transportovnih nije bilo dok je jedan pacijent iz Novog Pazara preminuo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 68 ( 31 prvi i 37 kontrolnih) pregleda. U Domu zdravlja je urađeno 38 laboratorijskih analiza, 32 RTG snimka, 34 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 12 pozitivno, kao i 33 PCR testa.

Od ukupno 73 hospitalizovanih pacijenata Infektivno odjeljenje OB Novi Pazar broji 14, Grudno odjeljenje 22, ORL 16, a Respiratorna jedinica 5.

Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti s lakšom kliničkom slikom ima 16 pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 159 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: