16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Nakon protesta nekoliko hiljada građana frilenseri pozvani na razgovor u Vladi u ponedeljak

Predstavnici države će u ponedeljak razgovarati s frilenserima, to je epilog današnjeg protesta radnika na internetu, održanog ispred Narodne skupštine, prenosi startit.rs.

„Tokom protesta sam dobio poziv iz kabineta premijerke na razgovor u ponedeljak s njom, ministrom finansija i direktorkom Poreske uprave”, rekao je Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na internetu.

Na protestu se okupilo nekoliko hiljada građana, nezadovoljno time što ih Poreska uprava primorava da plate poreze i doprinose za pet godina u nazad. U međuvremenu je s vrha države stigla poruka da treba naći kompromis i dogovoriti s frilenserima, od kada će plaćati porez, na šta je Pogačar odgovorio pre samog početka protesta.

„Naplata treba da krene od usvajanja novog zakona, kada frilenseri budu znali šta i koliko treba da plaćaju”, rekao je Pogačar.

„Stop pljački”, „Prvo zakon, onda porez”, „Hoću da odem”, „Da platimo PIO, a ne dobijemo staž”, neke su od parola.

Na protestu je govorili nekoliko frilensera, kao i predstavnici organizacija, koji su došli da podrže protest. Svi su bili saglasni u tome da borbu treba nastaviti, kao i da postupci Poreske uprave nisu pošteni i da se na ovaj način guši razvoj jedne važne grane za napredak privrede i društva.

Izvor/Foto: startit.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: